Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото - ORNER

Як почати продуктивно працювати, але при цьому зберегти настрій і позитивний вайб різдва? Команда ORNER ще до кінця не розібралася, але вже готова ділитися своїми лайфхаками.

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 1 - ORNER

Після свят з великим задоволенням біжу на роботу. І щоб налаштуватися на робочий лад, я:

1. В останній вихідний лягаю раніше, щоб було простіше прокинутися вранці (але це не завжди допомагає).

2. У перший робочий день після свят встаю раніше, щоб часу зібратися було з запасом.

3. Легкі фізичні навантаження і контрастний душ дуже допомагають підбадьоритися.

4. Склянка води з лимончиком натщесерце і багато води протягом дня, допомагають очистити організм від олів'є, наполеона та куті.

5. Протягом дня слухаю музику, яка допомагає налаштуватися на робочий лад (наприклад, люблю послухати в навушниках радіо Аристократи або dj-сети Даші Коломієць).

6. Не заходжу в соцмережі після свят. Інакше є ризик зависнути там, лайкаючи і коментуючи святкові фотографії своїх друзів.

7. З самого початку дня наводжу порядок на робочому столі, подумки налаштовуючись на робочу хвилю.

8. Люблю випити міцного чаю.

9. Не планую занадто багато на перший робочий день після свят, щоб потім не страждати, що не встигла зробити навіть половину. Розставляю пріоритети і роблю спочатку найважливіше, а не те, що легше.

10. По дорозі на роботу читаю книги або статті по роботі.

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 2 - ORNER

Я змушую себе раніше лягати і не дивитися серіал ввечері, але не завжди виходить. Важко після довгих вихідних повертатися в офіс. Класно, що в ORNER можна взути теплі домашні капці, заварити ароматний чай, влаштуватися в зручне крісло-мішок і затишно працювати! Ось і перехід зі свята в будні став не дуже різкий. =)

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 3 - ORNER

У новому році — нове життя! Сподіваюся, мої нові звички будуть корисними і вам.

  1. Планую важливі справи на ранок

Завжди складніше встати з будильником, якщо це не обов'язково. Через годину зустріч або важливий дзвінок — швидко знімають сон. З нового року кожен мій ранок дуже насичений.

2. Почала нормально харчуватися

Майонезні річки, піца й алкоголь не допомагають налагодити сон і настрій. Я не пручаюся природному бажанню після харчового навантаження пити тільки мінералку та їсти тільки йогурт. Організму легше, і я стану легшою.

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 4 - ORNER

Для мене бухгалтерія — не робота, а спосіб життя. Тому після насичених новорічних свят я планую свої витрати, щоб дожити до кінця січня. Перед сном я рахую, скільки годин буду спати, якщо засну просто зараз: має бути 8-10, бо не висплюся.

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 5 - ORNER

Моє головне правило — не виходити з дому, поки не поснідала. Під час сніданку, зазвичай, дивлюся Друзів, слухаю Florence and the Machine або гортаю додатки з дешевими авіаквитками :)

Виходжу на 10 хвилин раніше і спокійно прогулююся до метро. У цей час голова ще не завантажена, і можна легко спланувати свій день.

 Лайфхаки від ORNER: Як вижити після свят?: Фото 6 - ORNER

Ранковий бій з «ще п'ять хвилинок» рідко буває переможним. З нового року я не дражню такого сильного ворога і встаю одразу. Вже не спізнююся.

Збираюся на роботу під улюблену музику. Одягати шкарпетки, підтанцьовуючи, — дуже бадьорить.

У транспорті — час на себе: читаю книгу, спостерігаю за виром життя та мрію. Читай: «медитую». Про себе подумала, тепер можна і про інших.

П'ю каву на роботі з колегами. І «тімбілдинг», і «бетерічарджінг». Дружнє спілкування наповнює емоціями і налаштовує на хвилю креативу на весь день.

Веду to-do list. Це особливий кайф — ставити «пташки» після кожного виконаного завдання. Хочеться більше всього зробити!

Коли рішення не приходить, 5 хвилин гортаю соцмережі. Сенс у тому, щоб ненадовго відволіктися від натужних роздумів. Коментувати або постити своє — табу! Понесуться лайки і нові коментарі — «Прощавай, концентраціє!».

Раз на годину провітрююсь на вулиці. Зміна напруженої атмосфери опенспейсу — привід розім'ятися, відчути погоду і споглядати життя за межами офісу. А ще привід зателефонувати близьким і дізнатися, як вони. Життя ≠ робота.


Які з наших лайфхаків тобі близькі?




Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?