Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Міні-гайд по Києву від ORNER

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото - ORNER

Чим прохолодніше стає на вулиці, тим більше хочеться переміщатися по місту перебіжками. І щоб ви знали, між чим перебігати, ми вирішили розповісти про улюблені місця та маршрути ORNER.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 1 - ORNER

У нас є сімейна традиція — щосуботи ми приїжджаємо о 10 ранку на Русанівку, беремо каву в Coffee kiosk і горішок зі згущеним молоком для сина, та йдемо на набережну. Там гуляємо десь дві години від майданчика до майданчика, а потім їдемо додому обідати.

Одна я дуже люблю йти від Золотих до Воздвиженки, заходити в «Хай Росте» на каву з вафельним тортиком, і спускатися на Контрактову. Якщо є час, то ще обов'язково загляну на Пейзажку, щоб пройти звідти дерев'яними сходами.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 2 - ORNER

Ще з універу в мене залишилася звичка кожну зустріч з подругами гуляти в парку Шевченка. Там є маленька точка, біля ресторану «Опанас», з найсмачнішими млинцями. Мої улюблені — з бринзою та яйцем. Обов'язково варто спробувати!

Після культурної програми ми зазвичай вирушаємо в місця типу «Все по 1 євро». Моє улюблене — «Квіткова лавка», якраз поруч з парком. Там люблю брати лаймове або грейпфрутове вино, а якщо день був занадто складним — джин-тонік або апероль. Можна взяти з собою і йти далі.

Далі йдуть місця Борисова — креветочки за 39 грн та келих просекко за стільки ж. Якщо після Борисова вам все ще не досить, в хід йде «П'яна вишня» на Майдані або ЛТ. Зазвичай це кінцева точка, і вважай, весь центр ми вже пройшли.

Є ще інший сценарій — це Подольчик і його численні бари. Мої улюблені місця: «Хвильовий», де можна потанцювати до ночі, Grails, де завжди купа молоді, що попиває «Віскі сауер», і Pink Freud з найсмачнішими (читай, дорогими) коктейлями в Києві. Якщо хочеться просто посидіти, без танців і прогулянок, йдемо в Gonzo. Це бар з крафтовим пивом, наприклад, лавандовим темним мілк стаутом або ананасовим кислим світлим. У теплу пору року все закінчується Рибацьким мостом і довгими розмовами.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 3 - ORNER

Мої улюблені місця: піцерія Гусовського «Напуле» і їх піца з квітами цукіні й сиром рікотта; «Китайський привіт» і суп том-ям; «Бездельники» і коктейль «Покахонтас» з піско, витриманим на листках лайма і ще чимось там.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 4 - ORNER

Ніжно люблю Русанівку, особливо частину набережної з видом на міст метро — по вихідних там часто ходять на яхтах. А поруч моя улюблена кав'ярня Coffee kiosk. З довгих маршрутів: все старе місто, ботсад на Дружби народів, вулички за оперним і в районі Золотих.

Якщо гуляю по Золотим, люблю зайти в «Малевич» на вино або в «Чорноморку» на устриці з ігристим. Трохи нижче до цирку — ідеальне морозиво «Валь-де-Валь». Дорогою в ботсад обов'язково заходжу в «Сільпо» в Новопечерських Липках, де можна набрати всяких фруктів, солодощів, сирів і потім влаштувати пікнік на пагорбі з видом на лівий берег.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 5 - ORNER

По улюбленим місцям: кава в Takava та шаурма з Big Mama на Бессарабці, ряди з консервацією на Дарницькому ринку. Улюблене місце для посидіти — закинутий міст на Рибальський острів.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 6 - ORNER

Пекарня «Ярослава» на вул. Ярославів Вал — це поєднання спогадів з юності і смачних пиріжків та булочок. Їх торт з журавлиною, зовнішній вигляд якого не змінювався, мені здається, ніколи —  найкращий торт у світі. А цей запах булочок з корицею, він на все життя! Вийти з «Ярослави» з пакетом теплих булок і пройтися по району Золотих Воріт — безцінно.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 7 - ORNER

Коли мені потрібно очистити голову, я приїжджаю на Русанівську набережну, щоб подивитись на качок і їсти в цей час що-небудь смачне. Зазвичай заходжу в кафе «Моменти» і купую своє улюблене морозиво Mr.Pops з солоною карамеллю.

Люблю ботсад на Печерську, особливо прийти туди з ковдрою і влягтися на галявині, де берези і вид на місто.

Найулюбленіший заклад — «ЖЗЛ». Я там завжди замовляю якийсь коктейль в гарному бокалі, особливо смачний «Вільямс фізз». Люблю курочку масалу з кокосовим рисом і манго чатні. М'ясо я не їм, тому завжди замовляю «курочку масалу без курочки». І грильяжний торт!

Люблю Druzi cafe, але саме на Прорізній, і Kachorovska cafe на Подолі — там класний чізкейк, сніданки на підносі, літній дворик і туфлі заразом поміряти можна. А ще, найсмачніший рамен в Києві в Noodle vs marketing.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 8 - ORNER

Обожнюємо з батьками «Мама Манана» на Великій Васильківській, там дуже затишно і смачно! Мій улюблений маршрут: починається десь біля ЦУМу, через Майдан, потім на Михайлівську, на Андріївський, потім погуляти по Подолу, потім назад через Андріївський нагору — на Золоті ворота і там вже десь присісти і відпочити.

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 9 - ORNER

Обожнюю пізні сніданки в Soul cafe, неспішні прогулянки на Русанівській набережній, парк Шевченка та каву в трамваї.

У Soul cafe мені дуже подобається англійський сніданок, він такий, по-хорошому жирний. Там смачний бенедикт з лососем і сирники, дуже хороший фільтр, а ще паста з куркою, гливами і песто. Вчора спробувала їх котлету по-київськи з дор блю і пюрешку — це heaven. Наступного разу йду до них на клаб-сендвіч з картоплею фрі. Коротше, люблю сильно!

 Міні-гайд по Києву від ORNER: Фото 10 - ORNER

Я завжди вибираю між Подолом і Золотими, а в результаті їду і туди, і туди.

На Подолі починаю з «Еспрессоголіка» — там смачна кава, сіннабони щонеділі і завжди зустрічаю когось знайомого. Звідти йду гуляти по Валах, залипати на овочі та квіти на Житньому ринку, заходжу на Андріївський.

На Золотих завжди беру суп в стакані і п'ю каву в «Каштані», гуляю по Рейтарській, заходжу в усі двори і безкоштовні галереї (як і на Подолі). Люблю локшину і листівки в «Китайському привіті», а ще пожмякати кота в «Хармсі».

Дивною любов'ю люблю набережну — йду від станції Дніпро до Поштової уздовж води і розглядаю графіті. Якщо вечір починається в «Амбарі» на ЛТ, то не виключено, що ближче до ночі я побіжу за картоплею в «Макдональдс». На вихідних я намагаюся обходити Хрещатик десятою дорогою, але там поряд є LennyBus! Це легендарний кавовий даблдеккер, який взимку виглядає як автобус з «Гаррі Поттера».

* * *

Отже, тепер ви знаєте, де нас знайти. Вдягайтеся тепло і давайте гуляти частіше!



Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?