Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото - ORNER

Мільйони безликих добірок книг, які обіцяють зробити з вас супер людину і вже через тиждень заробити мільйон доларів. Ми й самі таке проходили, коли в черговий раз обирали нову книгу в корпоративну бібліотеку. Зрозуміли, що справа ця зовсім не проста, й вирішили спростити вам завдання — і підготували добірку художньої та бізнес літератури, з захоплено-корисними коментарями та короткими тезами. Блокнот в руки, очі в ноутбук і поїхали!

4 книги про бізнес: корисно, навіть якщо ви не бізнесмен


«Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником» Філа Найта

Оцінка Юлі: 10/10

Кому буде цікава: тим, кому поки не вистачає мотивації або місцями опускаються руки від кількості невдач (все буде супер!).

Книга про те, як з повсякденної речі зробити культовий продукт, а з 50 доларів — компанію з оборотом 30 мільйонів доларів. Це про людину, яка змогла вибратися з бідності, залишившись вдячним, щирим і добрим до кожного. Тут немає складних термінів, вихваляння своїх заслуг або сухих матеріалів. Зате є душа, сильна особистість і секрети з управління, розвитку бізнесу.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 1 - ORNER

«Ви давно надихалися звичайною вафельницею чи замовляли логотип у місцевої офіціантки? А от у Філа Найта за час розвитку бренду Найк й не такі креативні рішення були) Мене вразила ця історія тим, як людина, яка ще в юності не могла дозволити собі стильні кросівки Adidas, змогла перетворити просту ідею (маючи 50$) в бізнес з обігом 30 мільйонів доларів. А потім стала відомою не лише завдяки якісному взуттю, але й системі цінностей, ідеології. Якщо ви шукаєте історію про цілеспрямований шлях до мети та подолання перешкод, зверніть увагу на цю книгу.»

Юлія Маруха, асистент директора


«Корпорація геніїв. Як управляти командою творчих людей» Еда Кетмелла, Емі Уоллеса

Оцінка Юлі: 9/10

Кому буде цікава: тим, хто планує будувати команду з виключно творчих людей і зрозуміти, як вони думають, приймають рішення.

У книзі знайдете відповіді на питання:

  • як дисциплінувати креативників і не травмувати їх душі;

  • як за побудовою системи не втратити ідеї, цінності та дух єдності;

  • як подружити між собою серйозного аналітика і творчого моушн-дизайнера;

  • як не виснажитися, коли від тебе вимагають тільки креативний креатив.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 2 - ORNER

«Ніколи не вважала себе якимось генієм, але як же хотілося хоча б на трохи доторкнутися до таких людей! Звичайно, книга не зовсім реалізувала мою мрію, але зате дала розуміння, як думають, приймають рішення, спілкуються між собою генії. А ще тепер я знаю, коли можна бути ніжним і милим керівником, а коли задати жару в розпал робочого дня (звичайно, тільки заради мотивації і з доброти душевної)! Тому що генії геніями, а дисципліну ніхто не відміняв)»

Юлія Гринь, акаунт-директор


«Історія Starbucks. Усе почалося з чашки кави» Говарда Шульца

Оцінка Каті: 10/10

Кому буде цікава: тим, хто горить ідеєю, але поки не володіє крутими навички управління, керівникам, маркетологам.

Це справжня біблія для керівників, маркетологів і всіх тих, хто хоче розвивати не тільки бізнес, а й себе в геометричній прогресії. Відмінно передається один з основних посилів: ідею та цінності не можна втратити навіть коли в твоїй компанії 25 тисяч співробітників, якщо вони справжні, щирі.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 3 - ORNER

«Для мене це історія не про розвиток кав'ярень, а про сильну особистість. Особистість, яка закохана в свою ідею створити ідеальний світ, де кожен зможе полюбити хорошу каву так само сильно, як і Говард. Для мене він приклад людини, яка своєю історій надихає на боротьбу за втілення в життя своїх цілей. Потрібно любити свою справу, не здаватися при невдачах і наполегливо рухатися до своєї мети.»

Катерина Лищинер, sales менеджер


«Творча впевненість. Як розкрити свiй потенцiал» Тома Келлі, Девіда Келлі

Оцінка Тані: 8/10

Кому буде цікава: тим, хто хоче розвинути в собі креативність або знайти нові шляхи розвитку креативного мислення.

Як щодо скласти з ряду геометричних фігур маркетинг-стратегію? Або на основі смішних коміксів вигадати систему мотивації співробітників? А про учасників Олімпійських ігор, які організовують команду в антикризовий комітет, часто чули? Тоді не забудьте записати книгу в свій must read. Адже там не просто рандомні жартівливі завдання. Їх складали на базі досліджень! Все серйозно!)

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 4 - ORNER

«Одразу скажу, що ця книга не тільки для дизайнерів та художників. Бо вона для всіх! Мені вона вказала на те, як відшукати в собі креативний потенціал, як не боятися проявляти себе незалежно від займаної посади. Для себе я побачила безліч цінних порад: як генерувати ідеї, коли реально немає натхнення, як правильно проводити брейнштормінг у некреативному середовищі, як не боятися і діяти. На десерт були історії про Google, Facebook, Medtronic, які заряджали та показували — реально все!»‎

Тетяна Виноградова, керівник відділу продажів


5 книг про душу, для душі і з душею

«Та сама я» Джоджо Мойєса

Оцінка Насті: 8/10

Кому буде цікава: тим, кому не вистачає простих, але затишних історій з яскравими сюжетами і персонажами «з життя» або просто хоче розвантажитися за чашкою чаю.

Це той випадок, коли в романі крім сумних і несамовитих епізодів розкриті яскраві особистості, з якими вчишся не здаватися на шляху до життя мрії і бути вдячним навіть за дрібниці. Тут все, як є в житті: без ідеалізації героїні і перетворення персонажа-чоловіка в рятівника жіночих душ. Від цього читати приємно, легко, захоплююче.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 5 - ORNER

«Мойєс, мабуть, єдина сучасна романістка, яку особисто мені приємно читати. Хороший склад, небанальні історії й ніяких пішло-бульварних закидонів. Рекомендую тим, кому пора вимкнути мозок, адже ніщо так не розслабляє, як перемикання уваги зі своїх проблем на проблеми оточуючих.»

Анастасія Мальцева, креативний менеджер


«І раптом стукіт у двері» Етгара Керета

Оцінка Маші: 10/10

Кому буде цікава: тим, хто любить відпочивати за читанням або завжди хотів це спробувати, хто обожнює історії, від яких мурашки по шкірі, хвилювання, божевільний сміх і відчуття тепла.

Історії, де відразу впізнаєш себе: коли сьогодні просять здати текст або дизайн на вчора, а завтра тебе підставляє близька людина тому, що їй так треба. Або розповіді про тих, кому зручно жити в своєму світі і не бачити всього трешу, який відбувається навколо. А потім сумна історія різко змінюється на милу, надихаючу, прямо до сліз! Загалом, динамічно.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 6 - ORNER

«Дуже гарне чтиво для мами в декреті, бо це збірник малесеньких оповідань, які не пов'язані між собою. І якщо час на книгу у вас є рідко, а з пам'яттю проблеми, як у мене, то тут не треба пам'ятати, що було до того моменту, на якому ти її відкрила. Дуууже оригінальна річ. Дуже крутий стиль. І дуже небанальні сюжети. Я кайфую цю книжку як маленькі десерти шматочками. Якщо сучасна література вам не чужа, то будете в захваті!»

Марія Дячук, копірайтер


«Три чашки чаю» Грега Мортенсона, Девіда Олівера Реліна

Оцінка Олі: 10/10

Кому буде цікава: тим, у кого вже немає сил терпіти цей божевільний світ і хочеться знайти підтримку хоч де-небудь.

Цінність цієї книги в тому, що кожні епізод, люди, локації, емоції — це реальне життя автора, але на папері. Спочатку тобі ніде жити і нема за що їсти, а завтра ти наважуєшся піднятися в гори, щоб забути горе всієї душі. А потім ти знайомишся з пакистанцями, які не звикли до іноземців, і ... будуєш для них школу! Як вам такий поворот?! Але ж це тільки початок книги!

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 7 - ORNER

«Дуже класна книжка на реальних подіях, яка надихає прислухатися до свого серця й своїх істинних намірів. Слова настільки правильно підібрані, що вже не сумніваєшся — якими б, на перший погляд, недосяжними не були цілі, все можливо. І якщо зараз вам не вистачає мотивації або потрібно трохи краще зрозуміти свої справжні «хочу», вперед читати книгу.»

Ольга Прадід, PR-менеджер


«Мемуари гейші» Артура Голдена

Оцінка Каті: 10/10

Кому буде цікава: тим, хто планує спробувати слухати аудіокниги, хоче ближче познайомитися з культурою гейш і перестати скаржитися, що немає можливостей (спойлер: у нас їх стільки, що встигай користуватися!).

Спочатку може здатися, що це чергова мильна опера з милими діалогами закоханих людей або про страждаючу жінку. Але такі думки проходять вже через декілька сторінок. Тому що історія про дівчину, яка прожила гідне життя, будучи, по суті, в неволі й не втратила себе, внутрішню волю і принциповість. Так, тут багато про кохання, але на незвично високому рівні.

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 8 - ORNER

«З цією книгою я познайомилася випадково — шукала щось в аудіо-форматі, щоб слухати під час малювання. Після «Привид опери» я трошки зненавиділа романи, але «Мемуари гейші» все змінила і закохала в себе. Вона показала, що в нашому світі, де по суті немає строгих законів і правил, скільки можливостей, які ми не помічаємо! У нас стільки других дихань є, навіть в стресових ситуаціях, що можна обійти всі заборони і дати нереальний результат. На осінь і зиму книга — чудовий вибір!»

Катерина Жученя, копірайтер


«Манюня» Наріне Абгарян

Оцінка Вікі: 9/10

Кому буде цікаво: тим, кому в 20, 30 або 40 років на декілька хвилин хочеться сховатися під стіл і попросити маму зробити манну кашу на сніданок — загалом, всім!

Ця книга точно продовжить літо і залишить приємне відчуття дитячої радості! Ніяких безглуздих жартів, дивних діалогів або відверто негативних персонажів. Ця книга, як дитинство — пахне бабусиними пирогами, від неї віє затишком літа в селі і хочеться швидше вийти на вулицю до хлопців. Точно говоримо: буде смішно!

 Креативне чтиво, нон-фікшн про пакистанців, книги про бабусине варення й успіх Nike: що читають в ORNER?: Фото 9 - ORNER

«Зазвичай я читаю більш серйозну літературу, але ця книга привернула смішною назвою) Й вона дійсно просякнута добротою та смішними історіями, герої яких часто були схожі на маленьку, 5-річну Віку:) Просто читаєш і згадуєш про безтурботне дитинство, як бабуся не дозволяла залазити на вишню, коли так хотілося, і про хлібці з варенням. Якщо після складного дня потрібно розважитися, почитайте «Манюню» — там точно є історія про вас!»

Вікторія Санєчкіна, sales менеджер


Ну що, підкинули вам задачок, так?) Це щоб осінь пройшла корисно і різні дурниці, на кшталт печалі, не лізли в голову! Так що біжіть ставити чай, вибирайте щось зі списку і надихайтеся, відволікайтеся від турбот, відпочивайте.



Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?