Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали

Привіт! Якщо ви відкрили цю сторінку, то ви маєте хоча б мінімальне уявлення про пазл «Як українці ЗСУ допомагали» від ORNER x «Повернись Живим».  

Ви, напевне, знаєте,  що це — благодійний продукт і 350 грн з кожного пазла йтиме на розмінування країни в рамках проєкту «Нам тут жити». Ви точно розумієте, хто такі «Повернись живим» та чому їм треба донатити. 

І напевне, ви вже помітили на пазлику деякі проєкти фонду та відмітили про себе, що ваш вклад у всій цій історії теж є. Можливо навіть посміялися з деяких «пасхалочок» (бойових гусей бачили?🤭).

Ви також запитували про те, «чия ця геніальна ідея» (це цитата, дякуємо, ми запам'ятали цей комплімент на все життя) та хто за цим стоїть. А ми відповідаємо. Хоча ні, ми запитуємо, а відповідатимуть ті, хто за цим стоїть: Кирило Городнер та Настя Жданова з ORNER, ілюстраторка Maliunok та наш партнер з фонду «Повернись Живим» Володимир Турчин.

 Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали: Фото 1 - ORNER

Настя та Кирило:

Після запуску першого пазла з «YASNO», ми вирішили, що треба продовжувати серію і робити ще більше корисного, тому пішли до «Повернись живим».

Ми презентували їм ідею того, що хочемо розказати пазлами історію єднання наших людей: як всі донатять і допомагають чим можуть; як допомагає Фонд та яку велику роль у цій війні грають прості люди. Це і був загальний концепт. 

Окремі сюжетні лінії з’являлись поступово: це і перелік проєктів та закупівель Фонду, і загальновідомі активності українців на збір коштів, і наша фантазія, і, звісно, талант ілюстраторки, які породили такий шедевр :) 

Ми провели невеличкий рісьорч і опитування партнерів з команди «Повернись живим» у спробах дізнатися якісь особливо цікаві або щемливі історії про збори. Там є, наприклад, пінгвін, який торгує рибкою для збору грошей. 

Образ пінгвіна натхненний тим, як багато дітей на початку повномасштабного вторгнення продавали плетені браслети або свої малюнки, аби зібрати гроші та віднести у Фонд.

 Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали: Фото 2 - ORNER

У пазлі також є відсилки до Фронтової Поплави, до членів Фонду в різних інтерпретаціях (навіть до Пані Булочки), до мемів, які невпинно з’являються під час війни — це все, на нашу думку, й робить пазл дуже близьким і ніби давно знайомим нам усім.  

Нам було важливо не просто зробити щось,  що допоможе зібрати гроші для ЗСУ(багато грошей), а щось, що захочеться мати вдома, що захочеться розглядати і дарувати.

За час роботи над пазлом (а це близько 2-х місяців), загальна сума, яку вдалося зібрати «Повернись живим» змінилася з 7 мільярдів на 8. Тому ми на ходу міняли цю цифру на зображенні:)

А ще ми екстрено перекладали пазл англійською мовою для особливого тиражу на прохання партнерів, і це теж додало трохи вогню в наші життя (які й без того припікають). Але ж вдалося!

 Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали: Фото 3 - ORNER

Художниця-ілюстраторка Maliunok:

  • Куди на цьому пазлику ти сховала себе? 

Я — просто маленький гвинтик в правому кутку, який зачаровано дивиться на все що відбувається на пазлі.

  • Як тобі працювалося над цим проєктом? 

Створення кожного пазла з величезною кількістю деталей схоже на біг уві сні, коли намагаєшся прискоритись, а рухаєшся неймовірно повільно 🥲

  • Чи є якийсь сюжет, який ти не додала, хоча хотіла?

Хотілося додати щось про центр прийняття рішень, по якому так довго і безрезультатно намагаються вдарити з боліт, але вдалий сюжет так і не вигадала.

  • Після створення минулого пазла ти розповідала, що були 2 наймиліші правки: 1 про те, що вогнище на мангалі краще все-таки загасити, бо безпека понад усе; 2 про те, що дитину на дах не варто саджати, адже дітки — наше все! Є якийсь цікавий кейс, пов'язаний зі створенням цього пазла?

Довелося прибрати маму ведмежати з крижини, бо є один герб однієї партії, яка дискредитувала образ дорослого білого ведмедя (на жаль).

 Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали: Фото 4 - ORNER

Представник фонду «Повернись Живим» Володимир Турчин:

  • Що вас найбільше вразило за весь період роботи та реалізації пазла?

Вразила робота художника — справді дуже крута ілюстрація.

  • Що в цій ілюстрації вам сподобалося найбільше? Чи є щось, що розсмішило чи здивувало?

Дуже сподобалось те, як було зображено безпілотники «Лелека» та «ШАРК».  Розсмішила пані Булочка, яка шукає Тараса.

  • І останнє запитання, пані та панове: шо по р*сні?

Всім відомо що)


Доставочку цього оформлять неймовірні Захисники та Захисниці, а наша з вами роль у цьому — донатити. 

Тож купуйте пазл та допомагайте ЗСУ. Слава Україні!

 Як ORNER пазл із «Повернись Живим» створювали: Фото 5 - ORNER

Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?