Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з'являються ілюстрації ORNER

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з'являються ілюстрації ORNER: Фото - ORNER

Наша історія з ORNER почалась з весілля. З Настею та Кирилом мене познайомив їх весільний фотограф, і вже зовсім скоро ми почали спільну роботу. Спочатку були ілюстрації для шоколадних наборів, потім Кирило запропонував подумати над тарілками з тваринами. Ми пробували і людей, і тварин, і кольорові, і лінійні малюнки.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Майбутній стиль ORNER з'явився завдяки моїй любові до гравюри і технічним можливостям друку (різні відтінки кольору у виробництві зробити складно, а чорні лінії легко). Тому парні тарілки з велосипедистами не пішли, а ось кіт в короні — на ура. Ну і всі люблять котів, як виявилось.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

На основі цих тарілок я зробила цілу серію. Майже вся вона пішла у виробництво. І наступна за нею теж. І наступна.


У мене є свої особисті фаворити, які не завжди збігаються з топом продажів. Це тарілка для притулку «Сіріус», сувора сова, собака-Далі, підозрілий песик і танцюючі коти за мотивами Матісса.


На роботу з тарілками мене надихають самі тваринки — смішні, милі й безглузді. Мопси, які рохкають, всім задоволені і завжди голодні лабрадори, лисі коти, риби з губами (моя любов, якій, здається, не судилося потрапити на тарілки).

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Ще я люблю смішні відео з тваринками з інтернету. Ютуб, мемасики, оце все.


Натхнення мені вистачає! Головне, щоб вистачило сил втілити все задумане. Мене дуже заряджає час, проведений на природі і з близькими людьми. Також у мене є багато улюблених ілюстраторів, дивлячись на роботи яких я хочу все терміново кинути і піти малювати:


https://www.instagram.com/isabelle_arsenault/

https://www.instagram.com/felicita.sala/

https://www.instagram.com/beatricealemagna/


Ще я обожнюю кераміку, особливо тарілки з носами, ногами та іншим:

https://www.instagram.com/thepotteryparade/

https://www.instagram.com/rosegrown/


А ось мій улюблений тег в інстаграмі:

https://www.instagram.com/explore/tags/plantladyisthenewcatlady/

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Моя улюблена тарілка ORNER — їжачок з кексиком. У нас з ним схожа життєва позиція.


Не пішли в продаж всі тварини з «образливою» репутацією: це свині, корови, вівці, півні. Всі ті тварини, яких би не хотілося отримати в подарунок. Мені їх трохи шкода. Плюс є багато безглуздих і смішних для мене ескізів, які просто не тягнуть на мас-маркет.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Я малюю скрізь: в потягах, кафе і на дачі біля грядок. Крім ORNER я ілюструю дитячі книги, малюю графіку і анімацію для додатку, власне працюю фріланс-ілюстратором. Також раніше проводила ранкові скетчінг-зустрічі «Малюнок на сніданок».


За весь час роботи ілюстратором себе я намалювала тільки раз — в дитячій книзі.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Мої улюблені місця в Києві — Поштова площа і ботсад. Коли я починаю працювати над книгою або мені потрібно щось масштабне придумати, я йду гуляти в улюблене місце.


На жаль, на багатьох тварин у мене алергія. Тому доводиться любити їх на відстані.


Я дуже люблю Новий рік, але зовсім не люблю для нього малювати. Перші 15 Дідів Морозів ще нічого так, але потім приїлося. Взагалі в ілюстраторів зі святами не дуже. В основному малюнки для продукції починають готувати за півроку до свята. Тому я регулярно малюю Дідів Морозів і ялинки влітку, коли за вікном +35, а взимку малюю задоволених пляжників. Ось якраз нещодавно малювала новорічну тарілку.


Взимку я працюю в костюмі зебри, в ньому тепло й затишно. Я завжди починаю роботу з чашки смачного чаю і вмикаю на фон серіал, в ідеалі — нестрашний детектив. Мій хіт-парад найдурніших детективів це: «Люцифер» (слідство веде диявол), «Вічність» (слідство веде вічно живий патологоанатом) і «Я — зомбі» (слідство веде зомбі).

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Моє найнезвичайніше замовлення — це сімейний портрет, де 5 людей сидить на одному єдинорозі. Всі помістилися, всі задоволені.


Як народжуються ідеї для ORNER? Є два шляхи. Перший: якась тваринка дуже харизматична й смішна сама по собі, наприклад, єноти зі своїми маленькими ручками або коти з їх суворими поглядами. Тоді малюнок і підпис для тарілки з'являється сам собою. Другий: є тваринки, яких дуже люблять люди. Наприклад, французькі бульдоги або лабрадори. У цьому випадку нас направляють запити від покупців. Зараз я малюю по 3-4 варіанти одного персонажа, доки не розумію, що вийшло передати те, що хотілося.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Часто сам малюнок задає підпис: наприклад, дуже сумний котик точно хоче тортик! В цьому випадку я пропоную підписи. Коли малюнок більш нейтральний, підписи вигадує копірайтер і мені вони всі подобаються.


У мене є ціла папка робіт, які нікуди не пішли і все ще здаються мені вдалими. Найулюбленіші з них я малюю в кольорі і друкую з ними принт або листівку. Так я бережу нерви і не засмучуюсь, якщо якісь ідеї не пішли в роботу.

 Інна Руда: про натхнення, улюблених тварин і те, як з

Найбільше в роботі ілюстратора мені подобається відчуття потоку, можливість реалізувати свої ідеї, створити щось нове. Ось був білий аркуш — а за пару годин на ньому вже цілий світ або хтось новий став жити і дивитись на тебе.



Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?