Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Місія — не провтикати! To do list на літо 2019

 Місія — не провтикати! To do list на літо 2019: Фото - ORNER

Сонце припікає все сильніше, полуниця дешевшає, а на календарі, на секундочку, вже 31 травня. І це означає тільки одне — попереду довгоочікуване літо! 

У спогадах досі живе асоціація з канікулами, коли ти міг проводити безтурботні дні десь в селі у бабусі. Але зараз, коли ми вже дорослі та серйозні (ну, майже) люди, проспати літо — не варіант. Адже це означає втратити час крутих можливостей для розвитку та відпочинку. 

Тому ми склали яскравий список з 25 справ, які точно варто зробити протягом літа 2019, щоб воно тобі запам’яталось. Також ми розпитали орнерят щодо їх планів на літо і поділимося ними з тобою. Отож, лови та давай діяти разом!

1. Якщо ти мешканець Києва або гість столиці, справжній must do сезону — потоптати доріжки новенького скляного мосту на Володимирській гірці та проїхатись на велосипеді інтерактивною стежкою, яку нещодавно відкрили на ВДНГ.

2. Спробувати обідати в парку. Або десь на вулиці. Ця порада актуальна, особливо, якщо ти працюєш в офісі. Повір, це круто внесе різноманіття в твій день. Просто бери їжу з собою та кайфуй від того, що ти майже на природі.

3. Розпочати сезон ранкових/вечірніх пробіжок. Літо — найлегший час для цього, адже на вулиці тепло і світло. Тому просто спробуй та зроби собі челендж! Скоріш за все, результатам та самопочуттю ти будеш тільки радий.

4. Влаштувати ідеальний вечір на пляжі: наприклад, з’їсти смачнющу піцу та спілкуватись з друзями під звуки моря, спостерігаючи неймовірний захід сонця.

5. Прочитати 5-6 книг, які постійно відкладав. Щоб ти не обрав — від поезії до нон-фікшн, умова єдина: читати зі смаком, насолоджуючись кожною сторінкою! Підкреслюй та записуй думки, які тебе вразили. Та зупиняйся, даючи собі час обдумати прочитане.

6. Стати смузі-мейкером! Опанувати декілька рецептів та експериментувати з комбінаціями фруктів і овочів, від яких зараз розбігаються очі. Ну, який сезон ще так підійде для здорового харчування, як не літо, взагалі?

 Місія — не провтикати! To do list на літо 2019: Фото 1 - ORNER

7. Зустріти світанок по дорозі в нове місто. Прокинутися в дорозі та насолоджуватися неймовірним пейзажем, поки всі ще сплять. А ще швиденько сфотографувати на пам’ять.

8. Подивитися нову екранізацію «Король лев» у кіно! Це просто неможливо пропустити. Як і стримати потік сліз, усвідомлюючи, що Муфаса загинув. Обов’язково бери друзів і паперові хустинки!

9. Пройтись босоніж по травичці або гальці, морським камінцям чи піску. Відчути ці текстури і зв’язок з природою.

10. Перебрати гардероб та загалом речі вдома, позбутися зайвого і віддати те, що можливо на благодійність.

11. Купити півоній, маків, волошок, ромашок та усього, що тільки росте. Хай вдома або за твоїм робочим місцем протягом всього літа будуть квіти, краса та казковий аромат.

12. Ходити пішки. Всюди, де це можливо і робити 10 000 кроків на день. От подивишся, твій настрій та якість сну покращаться без додаткових зусиль.

13. Відвідати музичний концерт під відкритим небом. Наприклад, драйвовий фестиваль Atlas Weekend — 2019 або романтичні концерти «Джаз на пляжі». Слухай улюблені гурти, відкривай для себе нові та переживай весь спектр музичний емоцій!

14. Здобути нову навичку. Наприклад, стати на борд і, можливо, навіть випробувати себе не першій невеличкій хвилі, скажімо, десь в Португалії     

 Місія — не провтикати! To do list на літо 2019: Фото 2 - ORNER

15. Провести дослідження і спробувати стати вегетаріанцем на один тиждень. 

16. Допомогти батькам у їх справах і просто не забувати сказати їм, що ти їх любиш.

17. Телефонуючи в будь-яку службу підтримки або зробивши замовлення, щиро подякувати за сервіс.

18. Влаштувати сплав на байдарках або плотах. Наприклад, по Десні, Дніпру, а для любителів екстриму по гірських річках Закарпаття.

19. Наїстися черешні, полуниці, персиків та кавуну досхочу!

20. Відвідати цікаву лекцію або пройти курси, які ти давно хотів. Саморозвиток влітку допоможе тобі увірватися в осінь ще крутішим профі своєї справи.

21. Навчитися сортувати сміття та здавати пластик на повторну переробку. Це вже робить вся Європа, тому час сформувати й собі свідомий підхід.

22. Відвідати музей або виставку та зробити кілька смішних фото з експонатами.

23. Здійснити круту подорож до нової або просто улюбленої країни. І занотувати все у свій тревел бук.

24. Влаштувати з друзями вечір перегляду улюблених відео, смішних музичних кліпів 90-х або рекламних роликів на Youtube. Крутий час вам гарантовано.

25. Знайти і з’їсти морозиво найнезвичнішого смаку. Теж маленьке, але відкриття!


Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?