Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?

 Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?: Фото 1 - ORNER
Виявляється, що складати to do list майже так само корисно, як виконувати його пункти. Планування покращує пам’ять, вчить розставляти пріоритети, перетворює абстрактні задачі в конкретні цілі та допомагає їх досягти. 
Сьогодні ми розкриємо секрети продуктивного переліку справ і розповімо, чому блокноти та планери ORNER — ідеальне місце для нього.


 Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?: Фото 2 - ORNER


Щоб втримати баланс між короткостроковими і довгостроковими цілями, розділи список на три частини:
«обов'язково» — невідкладне і важливе
«потрібно» — важливе для довгострокових цілей
«хочеться» — приємні речі, які справді хочеться робити.

У цьому тобі допоможуть нові блокноти ORNER. На їхніх сторінках в клітинку зручно креслити таблиці, а 16 яскравих обкладинок не дадуть натхненню зникнути. Особливо на продуктивність запалює Рекс з іронічної обкладинки «Я все встигаю» :)


 Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?: Фото 3 - ORNER


Усі ми писали кілометрові списки, а потім закидали їх, бо вони надто складні. Краще написати менше справ, але виконати всі. Спробуй метод 1-3-5: намагайся виконати за день одну велику справу, три середніх і п'ять маленьких.


 Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?: Фото 4 - ORNER


Створи окремий перелік дрібних справ, які можна виконувати, коли прокрастинація сильніша за тебе. Це справи, які можна зробити в будь-якому настрої — навести лад на столі, почистити пошту або полити квіти. Ми перевірили: 144 сторінки блокнота в клiтинку ORNER вистачить на всі-всі дрібні справи на рік :)

Вигадай заохочення для більшої мотивації. Наприклад, 20 хвилин сну, улюблений десерт чи кава-брейк з подругою за виконані справи. Відмічай виконані справи яскравими стікерами, які йдуть в комплекті з планерами ORNER або замовляй спеціальний набір Для планерiв з 3 аркушами стікерів для планування. Це робить планування фаном, а планер — красунчиком.


 Як писати перелік справ так, щоб хотілося їх виконувати?: Фото 5 - ORNER


Якщо любиш радикальні методи, спробуй поради від Уоррена Баффета. Запиши топ-25 речей, які хочеш зробити. Вибери 5 найважливіших з них, а решту відклади. Усі справи в щоденному списку повинні бути якось пов'язані з пунктами з топ-5, а на інші прохання не відволікатись. Справи зі списку топ-25 чудово розташуються в розділі планів на рік у блокноті ORNER і будуть щодня мотивувати рухатись вперед.


Пиши, мрій, радій успіхам! Раді бути хрещеними феями твого планування з яскравими блокнотами ORNER. Обрати свого помічника можеш у розділі «Канцелярія» :)

Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?