Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі

 Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото - ORNER

Звичайний робочий, спекотний/похмурий/дощовий (підставити своє) день, і наче хочеться демонструвати дива продуктивності, але ти більш схожий на м’яке морозиво і все чомусь валиться з рук. We know that feeling, bro! 

Але що з цим робити? Певно, тобі вже набридло читати сухі поради а-ля «зберись, збадьорись, повір у себе» і таке інше. Тому ми поспілкувалися з мешканцями нашого творчого колективу, щоб дізнатися, що ж допомагає їм зарядити внутрішню батарейку.  Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 1 - ORNER

«Коли вигораю і розумію, що робота зовсім не йде, намагаюсь на час відкласти її та працювати над рутинними задачами, які не потребують польоту думок. Звісно, якщо дедлайни дозволяють. Якщо ж це стосується відсутності натхнення і втрати смаку життя, я намагаюся знаходити це ззовні, а не копирсатися у собі. Зазвичай йду гуляти: Маріїнський парк, ботанічний сад ім. Фоміна або в районі Золотих воріт пройтись. Намагаюся більше бачити і помічати. Дивитися на перехожих, розглядати будівлі. Проїхатися в метро без навушників ».

 Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 2 - ORNER

«Зазвичай, коли відчуваю щось подібне, просто їду в улюблене місце у Києві, яке підходить по настрою, сиджу, насолоджуюсь видами, слухаю музику або читаю. Шукаю якісь нові цікаві місця: кав'ярні, виставки, гарні локації, де можна пофоткати або познімати відео. Або, навпаки, валяюсь вдома, дивлюсь різні фото та відеоуроки або ж просто гарно зняті фільми.

Загалом, відволіктись від накопиченого стресу допомагає отримання естетичного задоволення у поєднанні з гарною музикою».

 Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 3 - ORNER

«Коли не можу сконцентруватися, найкращий спосіб — це дозволити собі відволіктись і зробити щось кардинально протилежне. Невелика подорож на вихідних або піша прогулянка ввечері. Тим більше, літо просто створене для цього! А ще одні з найдієвіших ліків — до сліз посміятися з друзями або зі смішного фільму. І з’їсти якусь гарну, смачну та корисну вечерю 

Взагалі, впевнена, що найкращі рішення та ідеї приходять до нас, коли ми розслаблені. Тому, в якийсь момент, варто подивитися на ситуацію з гумором, і все здасться не таким катастрофічним. А як відчуєш сили, почати працювати з таким настроєм набагато легше». Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 4 - ORNER «По-перше, класна музика. Наприклад, слухаю Дашу Коломієць на радіо «Аристократи». По-друге, медитую. У неробочий час відвідую лекції, конференції, концерти, майстер-класи, щоб отримати новий досвід, нові знання, нові враження та надихнутися. А також дуже добре допомагає, розслабляє та переключає спорт».

 Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 5 - ORNER

«Найбільше мені допомагає перерва на свіжому повітрі. Декілька хвилин прогулянки в парку та морозиво. Можу взяти курточку і полежати на травичці або посидіти під деревом. Такий собі back to nature». Якщо літо в розпалі, а ти — ні: чесні поради, як не перегоріти на роботі: Фото 6 - ORNER

«Тема вигорання — складна, особливо, коли працюєш у творчій сфері. Кожен раз, коли я відчуваю, що «Всееееее, не можу нічого придумати!», намагаюсь заспокоїти себе і ділюся проблемою з кимось. Мені дуже допомагають саме люди. Це може бути колега з роботи, найкраща подруга або рідна сестра. Слова підтримки — це мої батарейки, які мене годують і надихають».


До речі, нещодавно у ВОЗ відчуття емоційного спустошення визнали справжнім захворюванням. Тож, можливо, це трохи серйозніше, ніж ми гадали раніше? А тому, прислухайтеся до власного самопочуття і спробуйте щось з того, що ми запропонували. Літо й так занадто спекотне, щоб ще й вигорати самому!  



Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?