Сподобалася стаття?
 Фото - ORNER  Фото - ORNER
Нагору Нагору

Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків


Хрещення один із найважливіших релігійних обрядів у християнській традиції, який символізує готовність до життя і очищення від гріхів. Це подія, яка запам'ятовується на все життя, а перед запрошених, як правило, лише рідні та близькі люди. Звісно, без подарунків не обходиться. Прийнято дарувати символічні речі, які стануть для них згадкою про цей святковий день. Однак, ідеї подарунків на хрестини не приходять одразу та викликають багато сумнівів. Це має бути щось символічне чи практичне, актуальне зараз чи орієнтоване на майбутнє? 

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 1 - ORNER


Що зазвичай дарують на хрестини

Мабуть всім відомо, що дарують на хрестини частіше за все. Це, звісно, речі, пов’язані із символікою свята. Тобто подарунок на хрестини має відображати духовну складову події. Можна дарувати ікони, хрестик, прикраси з іменами дитини і датою хрещення. Також традиційним подарунком є біблія або книга з духовної тематикою. Ці речі стануть справжньою реліквією для хрещеного, будуть з ним протягом усього життя, нагадуючи про важливість родинних традицій. 

Однак, сьогодні вибір подарунків на хрестини не обмежується тільки духовними аспектами. Багато людей вибирають практичні подарунки, які будуть використовуватись дитиною в майбутньому або матимуть практичне значення. 

Крім релігійних подарунків, можна дарувати різноманітні речі, що будуть корисні малюкові та його батькам. Це можуть бути, наприклад, дитячий одяг, декоративні подушки, або навіть ліжечка та манежі. Пропонуємо детальніше розглянути варіанти таких презентів.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 2 - ORNER


Яким має бути подарунок на хрестини

Перш ніж розглянути ідеї подарунків на хрестини, визначимося з тим, а яким же він має бути.

  • По-перше, варто подумати про те, що може знадобитися дитині вже зараз. Не завжди обряд проводят одразу після народження — дітей можуть хрестити і у старшому віці. Тож варто подумати про те, як потішити похресника чи похресницю, щоб це співпадало з їхніми інтересами. 
  • По-друге, варто звернути увагу на практичність подарунка. Наприклад, книга, яку дитина зможе почитати в майбутньому, буде корисною та довготривалою іграшкою. Також можна обрати подарунок, який буде зберігатися протягом багатьох років, наприклад, сервіз посуду, келихи або посудини з нанесеним ім'ям дитини та датою хрещення.

Крім того, варто пам'ятати, що хрестини це свято для всієї родини, тож можна обрати такий подарунок, щоб він був приємним не тільки для дитини, а й для її батьків та близьких. 

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 3 - ORNER

Тарілка «Кіт з піцою»
399 359 грн
 Виготовлено у Франції: Фото - ORNER

Виготовлено у Франції

 Подарункова упаковка: Фото - ORNER

Подарункова упаковка

 Унікальний дизайн: Фото - ORNER

Унікальний дизайн

 Екологічно та безпечно: Фото - ORNER

Екологічно та безпечно

Дізнатися більше
Чашка «Лінивий кіт» з пончиками
399 359 грн
 Унікальний дизайн: Фото - ORNER

Унікальний дизайн

 Подарункова упаковка: Фото - ORNER

Подарункова упаковка

 Зроблено в Україні: Фото - ORNER

Зроблено в Україні

 Екологічно та безпечно: Фото - ORNER

Екологічно та безпечно

Дізнатися більше
Тарілка та чашка ORNER х MALIUNOK «Кролик»
798 478 грн
 Дуже швидка доставка: Фото - ORNER

Дуже швидка доставка

 Подарункова упаковка: Фото - ORNER

Подарункова упаковка

 Екологічно і безпечно: Фото - ORNER

Екологічно і безпечно

 Креативний набір: Фото - ORNER

Креативний набір

Дізнатися більше

Як вибрати подарунок на хрестини

Якщо ви скоро отримаєте статус хрещеного або хрещеної, і досі думаєте про те, що подарувати дитині на хрестини, ми тут, щоб дати вам кілька порад.

  • Думайте про символіку. Хрестини це особливий ритуал, тому те, що можна подарувати на хрестини, не завжди буде доречним для інших свят. 

  • Не забувайте про користь. Практичність — наше все. Повірте, батьки будуть вдячні, якщо ви презентуєте дитячий одяг, іграшки, книжки або навіть медальйон зі святим образом можуть стати в нагоді для молодої сім'ї.

  • Оберіть щось унікальне. Подарунок, який запам’ятається, матиме унікальний дизайн або буде виготовлений на замовлення, може стати чудовим варіантом. Наприклад, персоналізована ложка для хрещеного, ручна робота або ексклюзивний предмет мистецтва.

  • Враховуйте вікові характеристики. Вік дитини і її стать можуть вплинути на вибір подарунка. Дитяча книжка або м'яка іграшка можуть бути чудовими подарунками для немовлят, тоді як настільна гра або велосипед будуть більш підходящими для дітей старшого віку.

  • Вибирайте якісні товари. Якщо ви купуєте новий товар, переконайтеся, що він виготовлений з якісних матеріалів та має відповідний сертифікат.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 4 - ORNER


Ідеї оригінальних подарунків на хрестини

Оригінальний ідеальний подарунок на хрестини  це той, що створить незабутні емоції і стане пам'ятним на довгі роки. Однак, вибір такого подарунка може бути непростим завданням, особливо якщо хочеться відшукати щось особливе, нестандартне та незвичне. Для того, щоб допомогти у цьому процесі, надаємо деякі ідеї оригінальних подарунків на хрестини.


Корисні подарунки на хрестини

  • Крижма з іменем. Це особлива пеленка, яка використовується під час обряду. Обов’язковий елемент, який мають придбати хрещені батьки. Її можна зробити на замовлення, нанести ініціали чи ім’я дитини. 

  • М'яка іграшка, яку малюк зможе тримати в руках під час церковної церемонії. Адже для малечі обряд не завжди проходить просто, а іграшка допоможе відволіктися та заспокоїтися.

  • Альбом з особистими записами та побажаннями для дитини на майбутнє.


Небанальні подарунки на хрестини

  • Картина з іменем та датою хрещення, виготовлена на замовлення або з власноруч написаним написом.

  • Персоналізована футболка з ім'ям та датою хрещення дитини.

  • Подушка з цікавим принтом. Те, що треба для дитячої кімнати.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 5 - ORNER


Подарунки на майбутнє

  • Яскраві пазли — чудова розвага для всієї родини. А для малечі це чудовий спосіб розвивати дрібну моторику та логічне мислення.

  • Фотоальбом зі світлинами малюка, який може стати сімейною реліквією і передаватися з покоління в покоління.

  • Незвичайний блокнот, у якому дитина зможе колись малювати, а може, навіть записувати думки.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 6 - ORNER

Фотоальбом «Моменти щастя»
550 495 грн
 Швидка доставка: Фото - ORNER

Швидка доставка

 Якісний картон: Фото - ORNER

Якісний картон

 Зроблено в Україні: Фото - ORNER

Зроблено в Україні

 Для фото різних розмірів: Фото - ORNER

Для фото різних розмірів

Дізнатися більше
Блокнот у клiтинку Dream фіолетовий
250 200 грн
 Зроблено в Україні: Фото - ORNER

Зроблено в Україні

 Сторінки у клітинку: Фото - ORNER

Сторінки у клітинку

 Унікальний дизайн: Фото - ORNER

Унікальний дизайн

 Формат А5: Фото - ORNER

Формат А5

Дізнатися більше
Пазл ORNER «Котики у вiдкритому космосi» 500 елементiв
299 209 грн
 Для дітей та дорослих: Фото - ORNER

Для дітей та дорослих

 Цікавий сюжет: Фото - ORNER

Цікавий сюжет

 Якісний картон: Фото - ORNER

Якісний картон

 Зроблено в Україні: Фото - ORNER

Зроблено в Україні

Дізнатися більше

Подарунки на хрестини для всієї родини

Хрестини — це свято не лише для малечі, але й для її батьків. Тому можна подумати над презентом, який потішить маму й тата вашого похресника. Отож що подарувати на хрестини, щоб порадувати усю родину? 

  • Якісний оригінальний посуд. Наприклад, тарілки, чашки чи келихи з написами.

  • Кулінарні книги. Дуже символічно для мами, адже тут вона зможе зберігати улюблені рецепти дитини.

  • Фотоальбом. Завжди чудовий вибір, коли мова про сімейні цінності та збереження важливих для родини митей.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 7 - ORNER


Що подарувати дівчинці на хрестини

Маємо ідеї подарунків на хрестини для дівчинки, які точно вас не розчарують.

Традиційно можна обрати хрестик. Він може бути виготовлений з різних матеріалів, наприклад, зі золота, срібла, білого золота, а також із дорогоцінних каменів. Такий подарунок не тільки символізує релігійність і віру, але і може стати чудовою прикрасою на все життя.

Крім релігійних подарунків, можна вибрати і більш практичний подарунок. Наприклад, дуже популярним є подарунок у вигляді срібної ложки або виделки. Також можна звернути увагу на іграшки для дівчаток  ляльки, м'які іграшки, картини за номерами, пазли, які допоможуть розвивати дитячу уяву та фантазію. Гарним варіантом також може бути подушка з цікавим принтом, яка доповнить інтер’єр дитячої і стане справжньою подругою якісного дитячого сну.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 8 - ORNER


Що подарувати хлопчику на хрестини

Якщо ви запрошені на хрестини хлопчика, ви напевно хочете подарувати йому щось особливе та значуще. Маємо кілька ідей, які можуть допомогти вам зробити правильний вибір що подарувати на хрестини хлопчикові.

Якщо думати про майбутнє, то чудовим вибором стануть дитячі книжки про пригоди, фантастику або з героями відомих мультфільмів. А ще можна обрати одну з наших настільних ігор, які ніколи не втратять актуальність та дочекаються свого часу. Також хлопчикові можуть сподобатися дерев'яні іграшки, які не тільки красиві та естетичні, але й дуже корисні для розвитку моторики та уяви дитини. Особливу увагу радимо звернути на пазли: вони на довгий час захоплять дитину та навчать її думати системно. Іншим варіантом подарунка може стати блокнот для малюнків та перших спроб писати. 

Якщо ж ці ідеї подарунків на хрестини вам не відгукуються, завжди можна обрати  подарунковий сертифікат: так батьки зможуть придбати малечі те, що вважатимуть за потрібне.  

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 9 - ORNER


Варіанти подарунків хрещеним

Звісно, не лише дітей варто вітати на хрестини. Важливі персони на святі — це також хрещені батьки. Друзі та рідні вітають їх з новим статусом та тішать подарунками. З дорослими, звісно, простіше, але все ж специфіка події зобов'язує кілька разів подумати. Ділимося з вами ідеями, що дарують хрещеним на хрестини.

  • Це, звісно, може бути щось напряму пов’язане з подією: хрестик, іконка або символічний декор. 

  • Можна обрати речі більш практичні, на кшталт нашого якісного посуду з особливим змістом. Келихи, чашки чи тарілки — залежить від ваших уподобань.

  • Картина за номерами точно буде до вподоби хрещеним батькам, якщо вони не байдужі до мистецтва та люблять проводити час у творчій медитації.

  • Настільні ігри, які допоможуть відволіктися від рутини та весело провести час у колі друзів чи з рідними.

  • Елементи декору, такі як подушки з принтами чи ароматичні свічки — завжди актуально.

  • А ще це може бути яскрава канцелярія на зразок настінного календаря, символічного фотоальбому чи планера. 

Але, незалежно від того, який подарунок ви оберете, важливо, щоб він був виражав увагу та турботу про хрещеного або хрещену, а також нагадував про духовний зміст цього святкового дня.

 Що подарувати на хрестини: ідеї та варіанти оригінальних подарунків: Фото 10 - ORNER


Найпоширеніші помилки у виборі подарунку на хрестини

Так, є і тут певні заборони. Деякі речі просто недоречно дарувати на таку подію як хрестини. Тож яких помилок найчастіше можна припустити, обираючи, що подарувати на хрестини?

  • Не брати до уваги духовний зміст свята. Хрещення —  це духовне свято, тому варто обрати подарунок, який нагадує про цей зміст, а не перекреслить його (інтимні та провокативні подарунки краще відкласти до іншої нагоди). 

  • Обирати подарунок на хрестини заради моди. Подарунок повинен бути особистим і відображати смаки та інтереси хрещеного або хрещеної, а не тільки відповідати модним віянням.

  • Не брати до уваги вік хрещеного або хрещеної. Важливо враховувати вікові особливості та інтереси хрещених батьків. Поцікавтеся, чим вони живуть, чим займаються та цікавляться.


Пам'ятайте, що вибір подарунка  це особисте рішення, і він повинен відображати ваші почуття та турботу, у першу чергу. Обирайте такий презент, щоб він відгукувався та тішив, а не ставив у незручне становище. І якщо ви досі не знаєте що дарувати на хрестини та будь-яку іншу подію — запрошуємо переглянути наш асортимент. Тут ви знайде креативні речі зі змістом, які точно зроблять свято особливим. Гарантуємо якість, чудовий сервіс та незабутні емоції.



Сподобалася стаття?
Коментарі
Бажаєте вімкнути режим Darkmode?
Бажаєте вімкнути в світлий режим?